Wat is boulderen?

In de afgelopen jaren is sportklimmen een mainstream sport geworden. Boulderen is het snelst groeiende onderdeel binnen de klimsport. Boulderen is laagdrempelig en heeft een sterk sociaal karakter. Je kunt meteen beginnen, geen gedoe met touwen en verplichte cursussen. De wanden zijn vier meter hoog met dikke valmatten eronder.

Boulderen verbetert de algehele fitheid. Je traint er kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, coördinatie en behendigheid mee. Het is de perfecte manier om tijd door te brengen met vrienden en je hoofd tot rust te laten komen na een drukke studie- of werkdag.

Boulderhal Kunststof is een moderne indoor klimfaciliteit met de nieuwste grepen, goede trainingsfaciliteiten, een gezellige sfeer en een relaxte bar met goede koffie en lekker bier.

Beginnen met boulderen

Heb je nog nooit geklommen? Kom langs en probeer het! Je hebt geen uitrusting, cursussen of klimpartner nodig. Er zijn genoeg makkelijke circuits om te ontdekken. Er zijn 11 circuits op kleur met in totaal 176 boulders, waarvan één speciaal voor kinderen. Elke week worden een aantal boulders vervangen om het interessant en uitdagend te houden. In een circuit kom je een groot scala aan hellingshoeken, bewegingen, grepen en modules tegen en krijg je een complete workout.

Veilig boulderen

 • Afklimmen is veiliger dan afspringen.
 • Ga niet op de mat staan, zitten of liggen als je niet aan het boulderen bent.
 • Loop nooit onder de boog door, je weet niet of er aan de andere kant net iemand afspringt.
 • Hou minimaal 1,5 meter afstand tot andere klimmers.
 • Draag geen sieraden of voorwerpen bij je.
 • Leg pofzakken, borstels etc altijd naast de mat.
 • Zorg voor een vrije valzone zonder andere klimmers.
 • Probeer plat op je voeten te landen.
 • Verdeel de impact, land op beide voeten.
 • Land nooit met gestrekte armen of benen.
 • Veer door je knieën bij de landing.
 • Houd je armen voor of naast je lichaam.
 • Rol door naar achteren bij een val van hoogte.
 • Buig niet naar voren bij de landing.
 • Bekijk onderstaande video's
  - https://www.youtube.com/watch?v=Q7gPe34WUR8
  - https://www.youtube.com/watch?v=GPu-zct3-bk

Mocht je last hebben van blessures, SportFysioLeiden is medisch partner van Boulderhal Kunststof en draagt zorg voor de preventie en adequate behandeling van blessures van onze klanten.

SportFysioLeiden

SportFysioLeiden is een sportgerelateerde fysiotherapiepraktijk met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van (top)sportbegeleiding. Met drie locaties voorzien van uitgebreide revalidatiemogelijkheden is de praktijk in staat de optimale zorg te verlenen die nodig is om snel te herstellen van blessures. Eén van de locaties is gelegen pal naast Boulderhal Kunststof, op de Rooseveltstraat 43P in Sportbedrijf Lucky Gym.

De praktijk heeft jarenlange ervaring op het gebied van (top)sportbegeleiding en alle therapeuten zijn geschoold en getraind om sportzorg op topniveau te verlenen. De fysiotherapeuten zijn wegens hun expertise momenteel onder andere verbonden aan de Nederlandse Atletiek Unie, de Nederlandse Turnbond en Schaatsploeg JustLease.nl. Daarnaast weten tal van andere (top)sporters de weg naar SportFysioLeiden te vinden. Door deze ervaring hopen zij ook jou de juiste zorg te kunnen bieden, zodat je snel weer in staat bent om zonder pijntjes te klimmen. Zij behandelen regelmatig klimmers, dus je bent bij hen aan het juiste adres.

Als je meer informatie wilt over hun manier van werken, kun je kijken op hun website www.sportfysioleiden.nl, even bij ze binnenlopen.

Maak gebruik van het samenwerkingsverband tussen Kunststof en onze buren. Je kunt kiezen uit een diagnostisch consult (± 10 minuten, gratis) en een regulier consult (verzekering). Stuur een app naar fysio Roel om de gewenste afspraak te maken: 06 1111 1060.